Wednesday, 19 December 2012

Satu Rumah Tapi Macam Musuh !

Selamat  pagi kUrang..  Huhu !!  Korang  lahh..  Sem  dua  niw  Anis da  tinggal  kat  umah  sewa  sebab  hOstel  hanye   terhad  untuk  JuniOr  sem  1  jew..   
Selain  junior  sem  satu  pOn  boley  tinggal  gak  kat  hostel  tapi  pointer  mesti  kasi  tinggi maa..  3  pointer  keatas  boley  lahh tinggal  kat hostel..  Yang  Anis  xsuke  sekarang,  Anis  and  kawan2  tinggal  kat  umah  sewa  niw  dgn  Senior  sem  6..   
Bukan  Anis  xsuke  tinggal  dgn  diOrang,  Anis  open  jew  tinggal  nga  sape2  kat  umah  sewa  niw  tapi  masalah  sekarang,  diOrang  niw  sOmbong  sangat..  time  jumpe  pOn  senyum  macam  terpakse  jew..  Baik  xpayah  senyum  terus..  Nampak  benar  nak  ambik  hati..   
Xheran  sangat  laa  kalau  akak2  semua  xnak  senyum  kat  kitew  Orang..  xsakit  pOn  kalau  akak  xbalas  senyuman  manis  kiteOrang..   
Cehh!!  Perasan..

Kenape  Anis  cakap  diOrang  macam  musuh?  kalau  da  tinggal  kat  umah  sewa,  time  masak  mesti  kene  kOngsikan  barang2  dapur  kan?  Tapi  keciknyew  hati  kami  bilew  adew  sesetengah  barang  die  sorOk  and  xkasi  gune..   
Kite  Orang  bukan  nak  gune  terus  barang2  diOrang  cume  minggu  niw  kiteOrang  baru  jew  masuk  umah  sewa,  sO  xtaw  nak  prepare  barang  apew  utk  dibawa  ke  rumah  sewa..  Kadang2,  time  makan,  xpenah  pOn  mereka  jemput  makan  sekali..   
Kami  bukan  nak  pOn  makan  masakan  mereka,  just  ajak2  ayam  pOn  okey  lah  kalau  xnak  bagi  pOn..  kami  boley  masak  sendiri  laa..   
Tapi  setiap  kali  kami  nak  makan,  kami  mesti  jemput   mereka  makan  sekali  sebab  xnak  laa  nanti  cakap  kami  xpandai  hormat  diOrang  sebab  kami  junior  and  die  pulak  senior..   
Time  kami  tanyew  sOmething,  macam  xnak  layan  jew..  Sedih  sangat..   
Da  memang  betOl-2  macam  musuh..  Time  kami  duk  kat  luar  bilik,  dieOrang  xpenah  pOn  mai  jOin  kami  lepak  Sekali..   
lepas  makan,  mandi  dan  masak,  Diorang  kat  dalam  bilik  jew..  Sebab  mungkin  mereka  serabut  kOt  dgn  kami  yg  happy  gOod  lucky..  Huahuahua!!  Perasan..   
Perasan  kew?  Xlaa,  da  memang  betOl  kami  macam  niw..

Kami  berlima  still  Okey  lg  sebab  baru2  jew  kang  tinggal  umah  sewa?  Lepas  niw,  tengOk  laa  macam  mane..  Mesti  adew  yg  terase  hati..  
 Da  adat  berkawan  macam  niw..  Tak  terase  hati,  mesti  bergaduh  tapi  mungkin  kejap  jew..  Ape2  pon,  kerja  rumah  kami  agihkan  same  adil..   
adew  yg  kena  masak,  basuh  pinggan,  sapu  lantai  and  banyak  lagi  laa..  Harap  antare  kami  Okey2  jew..  cukup  laa  dgn  akak2  seniOr  tu,  kami  da  macam  musuh..   
xnak  laa  antare  kami  pOn  macam  musuh  jgk..   
Pesan  Anis,  bilew  nak  tinggal  kat  umah  sewa,  pandai  lah  pilih  housemate..  kalau  tak,  jadi  macam  kami..  Name  jew  tinggal  satu  rumah,  tapi  lagak  macam  musuh  gamaknyew..   
Okey  lahh,  Anis  da  ngantOk  sangat.. terime  kasih  bace  entry  Anis  dan  jumpe  lg..  bye !!

Comments
22 Comments

22 comments:

  1. hoho, diaorang perasa diaorang senior lah tu ! Majoriti senior macam tu tapi no at all . Sabar je lah kak ya :D

    ReplyDelete
  2. Niys,aku pun pnah kene g2.. dduk hostel ngn sem5. sombong!! tp nsib baik skrg aku dh berhenti. hmmm -,-

    ReplyDelete
  3. hmm... mmg selalu kaau duk umah sewa, mesti ade prob. mesti ade give and take. tolak ansur. beralah. tapi anis kan baru duduk situ, so maybe take time nak bemesra.. sabar ea dekkkk

    ReplyDelete
  4. Alia Syuhada : Hehe ! yew laa . mentang-2 kitew juniOr, s0mbong lak nga kitew.. Masih b0ley bersabar lg. InsyaALLAH ! :)

    Atyra: tulahh, mentang-2 kite adik drp mereka, nak s0mb0ng-2 lak. Aku jadi xselesa sgt nak duk umah sewa. Rase macam nak kuar jew tapi xb0leh laa sebab aku pikir aku maseh study lg. sedih jgk adew h0usemate macam niw. -_-


    Nurhasnatul Nabila: Mekaseh kak. yup! mungkin Anis baru lg. Xpandai lg nak bergaul dgn akak-2 tuu semua. Harap lepas niw, akak-2 tu semua xs0mbong dgn Anis dan kawan-2. xbest kalau duk satu umah tapi xbertegur sapa. Macam asing sgt. :(

    ReplyDelete
  5. awak abaikan je senior tu.. orang yang sombong adalah orang yang sangat rugi. tak payah nak sombong sangatlah dengan junior. macam lah dah besar sangat. awak tu pun mak bapak tanggung lagi ada hati nak sombong dengan orang lain. dah, sekarang ni awak jaga je hubungan dengan kawan2 yang rapat dengan awak tu.. mereka yang terbaik buat awak sekarang

    ReplyDelete
  6. yew laa, sy xkisah sgt p0n. malas laa nak ambik taw sal 0rg s0mb0ng nehh. mekaseh yew atas nasihat awk tuu. bet0l kate awk, 0rang yg s0mb0ng adalah 0rg yg paling rugi. ^_^

    ReplyDelete
  7. Thanksss ya follow blog saya :) Dah follow awak juga!

    ReplyDelete
  8. dlu msa akak jd senior,xde la jgk bt gtu kat junior..gpun junior ni mcm adik2 sndri..
    hehe sbr je lh,itu nmanya lain org lain ragamnya.
    btw,done follow u back..
    join la segmen,mnatau trpilih utk dpt hdiah msteri..

    http://journaloffeena.blogspot.com/2012/12/photo-contest-be-yourself-by-hanna.html

    ReplyDelete
  9. blm kenal sgt kot.. pk positif k.. :)

    ReplyDelete
  10. Biase tuhh. kalu xpt same kpale cmtuh la gamak nya :)

    done follow u too anieys :)

    ReplyDelete
  11. Kes mcm tu yg x best.. Xda semangat ja duk serumah kn..

    ReplyDelete
  12. sedihnya bila jadi mcm ni kan .. nasib masih ada kwn berlima tu ..

    ReplyDelete
  13. assalam.. hye!! nice blog.. jemput singgah blog tirah.. im new in blogging.. :)) tQ

    ReplyDelete
  14. salam,singgah+follow..sudi2 la dtg blog sye. :)

    ReplyDelete
  15. Wann datang sini n follow skali :)

    http://wannserious.blogspot.com/

    + Kemah Sep Kito +

    ReplyDelete
  16. cantik tuan blog ni
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. maybe dorang bajet senior or maybe jugak sbb dorng tak bnyk mulot nak ckp. xpewla . sabor jela yew ^^

    ReplyDelete
  18. humm sabar yee,.. btw,done follow sini blik. :)

    ReplyDelete
  19. thanks jadi follower kita..kita pon dah jadi follower awk dah.. have a nice journey!!

    ReplyDelete
  20. hai dear..balas kunjungan + follow...then banyakkan bersabar...biasa adat menyewa...mcm2 ragam ada...buat tidak tahu jer..yg pentong thinks positif and smile^^..i know you can do it..^^

    ReplyDelete

Awak!!! TinggaLkan CommeNt KaT Bawah niW yEw . Mekaseh ^_^

TARIKH HARI RAYE ADALAH TIAP-TIAP HARI . SEKIAN :)


Daisypath Anniversary tickers