Sunday, 3 February 2013

Sahabat Sejati Tiada Ganti ! :')

Selamat  malam  blogger  semua..  Wahhh!!  Rajinnyew  nak  tulis  entry  malam  niw..  Kalau  da  rajin,  lebih  baik  cepat-2  tulis  entry  sebab  kalau  da  malas, berbulan-bulan  xkan  tulis  entry..  Anis  bukan  rajin  sangat  pOn  nak  tulis  entry..  
Kalau  da  ade  mase  free  dan  ditambah  pulak  dgn  adenye  kerajinan,  bOley  lah  nak  tulis  entry  sampai  xingat  dunia  pOn..  
Haiihh!! Da  melalut  entah  kemane  da  Anis  niw..  da  larik  dari  tajuk  da  niw..  Emm,,  kOrang  adew  kawan  baik  tak??  Maksud  Anis  kawan  suka  duka,  kawan  yg  sanggup  susah  bersame-same,  kawan  yg  kamu  percaye??  
Mesti  ade  kan??  Tak  dinafikan  lah  kang  setiap  Orang  mesti  ade  kawan  baik  kan??  Atau  dipanggil,  BFF..  Kalau  xde  tuu,  tipu  jew lahh..  
Semua  Orang  akan  ade  kawan  baik..


Dulu  Anis  adew  dua  Orang  kawan  baik,  BFF  (  SHUHADA  &  MAHIRAH)  ..  Bukan  sekadar  dulu  tapi  sekarang  pOn  diOrang  still  lagi  menjadi  kawan  baik  walaupOn kami  da  bawak  haluan  masing-2..  
Mereka  berdua  tetap  menjadi  kawan  baik  Anis  sampai  bile-2..  Mereka  kawan  dunia  akhirat  Anis..  Mereka  adalah  sahabat  sejati  Anis..  
Anis  taw  yg  mereka  da  salah  anggap  kat  Anis..  Mereka  fikir  yg  Anis  da  lupekan  mereka  bile  da  adew  kawan  baru..  
Tapi  mereka  silap..  Kalau  Anis  da  anggap  orang  tuu  kawan  baik,  sampai  bilew-2  dye  tetap  kawan  baik  Anis..  Xkan  wujud  lagi  kawan  baik  kalau  Anis  da  anggap  mereka  kawan  baik  walaupOn  Anis  jumpe  kawan  yg  lebih  baik  daripada  mereka..
  U’re  my  best  friends  4ever  and  ever  Mahirah  &  Shuhada.. 


Penah  hari  tu,  ta0n  lepas  laa  kang,  Anis  gaduh  dgn  Mahirah  disebabkan  niw  lahh..  Die  cakap,  Anis  lupekan  die  and  shuhada  sebab  die  tengOk  Anis  rapat  sangat  dgn  kawan-2  Anis  yg  lain..  
Awak,  mereka  cume  kawan  rapat  saya  jew..  Bukan  kawan  baik  dan  sahabat  sejati  saya..  Cume  awak  dan  Shuhada  jew  kawan  baik  saya dan  sahabat  sejati  saya  dunia  akhirat.. 
Tak  akan  adew  Orang  lain  boley  gantikan  tempat  awak  berdua  walaupOn  saye  jumpe  kawan  yg lebih  baik  daripada  awak  berdua..  Tak  kan  mudah  saye  mengaku  Orang  lain  sahabat  baik  saye..  Sebab  saye  cume  nak  awak  berdua  jew  jadik  sahabat  baik  saye..  
Kalau  awak  cakap  saye  da  lupekan  awak  berdua,  awak  salah..  Demi  Allah,  saye  masih  ingat  kat  awak  berdua..  
Saye  rindukan  awak  berdua..  Saye  sayangkan  awak  berdua..  Time  saye  sedih  dulu,  saye  cume  luahkan  pade  awak  jew  masalah  dan  kesedihan  saye.. 
saye  bangga  sebab  awak  sanggup  dengar  masalah  saye  tanpe  rase  bOring  dan  bOsan..  xkan  ade  kawan  saye  yg  lain  dengar  cerite,  masalah,  dan  luahan  hati  saye  tanpe  rase  bosan..  
Dan  paling  menyentuh  hati  saye,  bile   saye  story  something  yg  menyedihkan  hinggakan  saye  mengeluarkan  air mate,  awak  jugak  turut  menangis  bersame  saye..  
Awak,  awak  taw  tak,  xdew  kawan  saye  yg  lain,  bilew  saye  ceritekan bende  yg  sedih,  mereka  xpenah  pOn  menangis  bersame  saye..  
xdew  awak..  Hanye  awak  berdua  jew!!  
Bilew  saye  perlukan  teman,  awak  selalu  ade  untuk  saye  dan  selalu  disamping  saye.. 

Niw  lah  kesayangan Anis a.k.a  sahabat  sejati  Anis..  Yg  pakai  baju  wane  coklat  tuu,  Mahirah,  yg pakai  baju  wane  pink+putih  tu  Shuhada,  dan  yg  sOrang  lg  tu  Anis..  Niw  gambar  lame..  Rindunyew  time  niw..  :'(


Bilew  tibe  hari  lahir  saye,  Orang  yg  first  wish  birthday  saye  adalah  awak  berdua..  
WalaupOn  pade  mase  tuu,  saye  hanye  tunggu  BF  saye  jadi  Orang  first  wish  birthday  saye..  
Tapi  saye  silap,  Sahabat  lebih  muliakan  dari  kekasih  sebab  sahabat  sanggup  tunggu  dan  tak  tidur  untuk  wish  birthday  kite  tapi  BF,  dye  ingat  kew  birthday  kitew??  
Awak  sanggup  tunggu  kat  public  fOn  mase  kat  asrama  untuk  wish  birthday  saye..  
Ya  ALLAH !  begitu  mulia  kau,  sahabat..  
Bilew  tibe  hari  lahir  saye,  saye  bahagia  dan  menangis  sebab  saye  tahu  walaupOn  BF  saye  terlupe  nak  wish  birthday  saye,  saye  masih  ade  sahabat  baik  yg  masih  ingat  akan  tarikh  lahir  saye  dan  menjadi  Orang  first  wish  birthday  saye..  
Saye  bersyukur  sangat  dapat  sahabat  macam  awak  berdua..  Thanks  ya ALLAH  kerana  kurniakan  aku  sahabat  sejati  yg  baik  hati..  
Saye  da  anggap  awak  berdua  macam  adik-beradi  saye..  Saye  sayang  awak  berdua..  Awak,  ingatlah  sampai  bilew-2  yg  sahabat  sejati  saye  cume  awak  berdua  jew..  
Awak  xpenah  tinggal  saye  seOrang  diri  ketika  saye  sedih  dan  susah..  Terime  kasih  sahabat  kerane  sudi  jadi  sahabat  saye..  
Selamenye  awak  tetap  sahabat  sejati  saye.. 
Saye  xkan  jumpe  lagi  sahabat  sejati  macam  awak  berdua.. 
Semoge ALLAH  sentiase  melindungi  persahabatan kite  dan  persahabatan  ini  kekal  ke  akhir  hayat..  
InsyaALLAH ^_^


Khas buat : Nurul  Shuhada  Binti  Amran  &  Mahirah  Binti  Hasan . ( Seandainye kamu  terbace,  ingatlah  aku  dalam  doamu )


Comments
16 Comments

16 comments:

  1. kene buat hari kwn baik mcm spongebob... haritu dpt kite tunjuk penghargaan kt kwn baik kite bru dorng nmpk... hee ^^

    ReplyDelete
  2. persahabatan itu pelengkap puzle dalam hidup kita.

    ReplyDelete
  3. bet0l cakap awak tuu. tanpe kawan, xkan bahagia hidup kite . ^_^

    ReplyDelete
  4. Kawan tak kawan janji kite berkawan..hehe

    Dine follow..
    blogwalking from http://beritaremajaonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. seronok dapat kawan2 yg sentiasa ada dikala susah & senang....

    salam kenal =)

    ReplyDelete
  6. hye anis.. comel page awk.. btw done follow.. ngeee~ :D

    ReplyDelete
  7. yang penting kena pandai pilih kawan.

    kalau dpt kawan makan kawan, nanti kecian lak.. kan kan kan?

    by the way...dah follow sini...

    ReplyDelete
  8. Thnks visit my blog dear..done follow u...;)

    ReplyDelete
  9. sweetnya de bff cm ni... smoga kekal till jannah.. done follow u.. follow me maybe??

    ReplyDelete
  10. salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

    ReplyDelete
  11. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Arin :: InsyaALLAH , Amin . :)

    Nory : bt0l tu. ^_^

    Andrea : Thanks ! :)

    Bonda : bet0l-2. setuju sangat-2 ! ^_^

    Eika : bt0l tu . Memang sweet adew BFF macam niw. :)

    ReplyDelete

Awak!!! TinggaLkan CommeNt KaT Bawah niW yEw . Mekaseh ^_^

TARIKH HARI RAYE ADALAH TIAP-TIAP HARI . SEKIAN :)


Daisypath Anniversary tickers