Sunday, 28 October 2012

Ya ALLAH ! Terima kasih.. Selesai Dan Lega.. :')

Diary,,  bilew  aku  sedih,  gembira,  bahagia,  pilu  and  sOon  lg,,  aku  akan  cari  kau..  Aku  akan  tulis  atas  kau.. Belog  niw  umpama  diary  Anis..   
Anis  akan  tulis  semua  benda  yg  Anis  mahu..  Malam  niw,,  Anis  bahagia  sangat  dan  masalah  Anis  da  selesai  da..  Da  xsedih  lagi  da..  Korang  taw  x  napew  Anis  sedih??  Anis  sebenarnyew  gaduh  dgn  pakwe  Anis,,  5  hari  da  kOt  Anis  gaduh  lepas  tuu  xberhubung..  Lehaiii-3x!!  rindu  gilew  kokk  same  pacarku.. 
 Haaa!!  Kalau  gaduh,,  semua  berpunca  drpd  Anis..  Anis  niw  sukew  cari  gaduh  nga  die..  sabar  jew  laa  wahai  pacarku..  Biasenyew  kalau  gaduh,,  die  akan  carik  Anis  sebab  memang  sikap  Anis  niw  xnak  mengalah..  die  jgk  yg  kena  mengalah..  
 Kalau  kami  gaduh,,  memang  macam niw  pOn..  Da  xheran  da.. Puas  Anis  tunggu  die  carik  Anis  tapi  xcarik  pOn..  kasihan  Anis  niw  kang-3x??

Anis  sedih  sangat-2  sebab  mase  gaduh  die  keluarkan  perkataan “mu”  dan  “aku”..  Ya  Allah,, sakitnyew  hati  Anis  tapi  Anis  sabar  jew..   
Nahhh!!  Ambik  kau??  Sedap  kew  pakwe  kau  panggil  kau  macam  tuu??  Anis  yg  degil  sangat  mase  tuu..  xdengar  pOn  apew  yg  die  cakap..  Anis  just  main  redah  jew..   
Sekali  die  cakap “ Jangan  buat  saye  marah  awak” .. tuutt…  tuuttt..  “ Awak”  dan  “saye  bukan  panggilan  manje  kami.. kui-3x!!  Sempat  lg  Anis  menjawab,,  “saye  xkisah  awk  marah  asalkan  awak  bahagia..  
 Lepas  tuu,,  die  poopett,,  poopett  marah  Anis  lepas  tuu  letak  hempOn..  Anis  pulak  call  die,,  cakap  macam-2  kat  die,,  tuduh  macam-2  kat  die..  Die  cakap,,  “kalau  nak  hubungan  kitew  kekal,,  jangan  buat  macam  niw  dan  jangan  pikir  bukan-2  tentang  saye..   
Yeww!!  Yg  Ziana  citer  kat  awak tentang  saye  menduakan  ex  saye  dulu  tu,,  betOl..  Saye  tak  setia  dgn  die,,  curang..  Tapi  percayelah!!  Asri  dulu  dgn  Asri  yg  sekarang,,  xsame.. 
 Saye  da  berubah..  berubah  sebab  napew??  Sebab  saye  sayang  awak..  Saye  janji  awak!!  Saye  xkan  penah  tinggalkan  awak  dan  xkan  curang  dgn  awak..  SUMPAH!!  Saye  nak  hubungan  kitew  kekal  sampai  bilew-2..  Percaye  laahh!!”   
Ohhh!!  So  sweet  my  hOney  nehh..  Bahagia  kejap  tapi  Anis  niw  lain,,  xmudah  percaye  dgn  katew-2  manis  Orang  walaupun  orang  tuu  pakwe  Anis  sendiri..  Anis  uji  lg  tahap  kesabaran  die,  Anis  cakap  “xpayah  nak  bersumpah  sangat  laa,,  sy  xpercaye  pOn  sume  tuu..  buktikan!!  Susah  saye  nak  percaye  kate-2  manis  lelaki..  
 Tiba,,  toott..  tOott..  Telefon  di  matikan..  Aduyai!!  Da  merajuk  da..  Anis  apew  lagi,,  mate  da  mengantOk,,  tarik  selimut,,  terus  tidur..  pergi  kelas  esOk,,  buat   muke   xdew ape-2  yg  berlaku..

Tunggu  punyew  tunggu  die  cari  Anis,,  last-2  Anis  yg  tercari  die..   
Merajuk  sakan  pakwe  aku  niw..  Da  xpandai  da  nak  cari  Anis  macam  dulu..  
 5  hari  kokk  xberhubung,,  xmesej  dan  xdengar  suara  die..  sumpah!!  Rindu  gilerr..  Giler  kew??  Xlaa,,  maseh  nOrmal..  kalau  Anis  giler,,  Anis  cekik  kOrang  semua..  lepas  tuu  Anis  kena  hantar  kat  Tanjung  Rambutan..  Ya  ALLAH!!   Terlepas  rindu bilew  dengar  suare  die..  
 Berbual  punyew  berbual,,  pesanan  last  die,,    Jangan  pikir  bukan-2  tentang  saye..  Kalau  awak  pikir  bukan-2,,  terjadilah  macam  niw..  bukan  kitew  jew  jadi  macam  niw,,  Orang  lain  pOn  same  jgk..  Saye  cume  setia  dgn  awak  jew..  
 !!  Bahagianyew  aku  sekarang..  Xdew  lagi  gaduh-2..  Sekarang  romantic  da  koKk.. Dan  Anis  pOn  nak  setia  dengan  die  jew..  I  LOVE  YOU,  ASRI..  Hehe!!   :P

Comments
12 Comments

12 comments:

  1. wahhhhh....alolo sweettttt... tmo gdo2 ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ! InsyaALLAH . . xgadO da . . mekaseh kak ! :)

      Delete
  2. lama tak rasa perasaan mcm ni..hehehe sweet..
    salam kenal...kite dah bagi hamster awak makan bebanyak tadi.. ;) 84 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ! Salam kenal jgk . Acecey ! Kejap lg sy xpyh bg mkn laa dekat hamster tu, cukup untuk s'tahun sbb awk da bg byk makan dkt die . ^_^

      Delete
  3. So sawitt :D dah2 jangan gaduh2 ea kak :)

    ReplyDelete
  4. tahniah buat anis :DD sabar kena banyak hehe

    ReplyDelete
  5. Hehe ! mekaseh . InsyaALLAH , akan terus bersabar selagi mampu . ^_^

    ReplyDelete
  6. haduuh..

    aku sdh follow blogmu.. follow back yah :)
    salam kenal... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey . sudah foll0w blogmu back . salam kenal jgk . ;P

      Delete

Awak!!! TinggaLkan CommeNt KaT Bawah niW yEw . Mekaseh ^_^

TARIKH HARI RAYE ADALAH TIAP-TIAP HARI . SEKIAN :)


Daisypath Anniversary tickers