Tuesday, 10 December 2013

Kecewa bila Teringat Dekat Kawan . =,=

Hyepp  !!  Da  lame  rasenye  xupdate  blOg..  Entah  lerr,  mcm sunyi  jew  blOg  ni  sekarang..  Nasib  baik  blOg  ni  xberhantu  jew..  Yelaa,  penghuni nya  pOn  jarang  jenguk  blOg  ni..  Macam  tipu  je,  mcm tipu  jew..  Haha !!!!


Okey,  1.12.2013  ni  Anis  da  mula  praktikal  dekat  Kota  Bharu..  Macam  xnak  jew  pegi  praktikal..  nape  xnak?  Ada  sebabnya..  First  tu,  berdebar..  Takutlah  sebab praktikal  ni da  mcm  keadaan  keje  yg  sebenar  dah..  Aduyaii !!  Pening  kalau  fikir  pasal  praktikal..  
Best  kew  tak,  xtaw  lah..  Mcm  bOsan  dah  nak  habiskan  study  ni..  Mcm-2  kene  buat..  Kalau  xmembebankan  perasaan dan  jiwa  raga,  xpew jgk..  Bukan  merungut  tp  luahan  hati.. 


Kawan..  yelaa,  kawan..  Kawan  ni  penuh  dgn  drama..  drama  !!  drama !!  Drama !!  Letih  lah  nak  lyn  semua  ni..  Penat  tau  x ??  Depan  baik,  belakang  mcm  hape  entah..  Anis  dah  cbe  untuk  senangkan  hati  diOrang,  at  least  hati  Anis  jgk  yg  skit..  
Kalau  diOrang  mintak  tlg  dgn  Anis,  Anis  senang-2  jew  tlg  diOrang..  Buat  itu  lah,  ini  lah  tp  time  Anis  mintak  tlg  skit,  msm  muka  lah,  malas  lah,  ade  bende  nak  kene  buat  lah..  Gamaknya  nanti,  aku  bls  balik  jgk  kang ..  Mcm  comel  jew  prangai  kau..  Da  rase  xnak  da  hadap  muka  diOrang..  Sakit  sgt..  Bila  depan-2,  Anis  buat  muka  Okey..  
Tp,  dlm  hati,  Anis  slalu  berdOa  agar  nanti  Anis  xjumpe  diOrang  lg..  Anis  bkn  nk  ptskn  persahabatan  ni,  tp  hati  ni  terlalu  hancur  dgn  sikap  diOrang..


Masa  duk  umah  sewa,  Anis  selalu  jew  bilang  hari..  nak  balik  kampung,  nak  mengadu  dkat  mak  yg  Anis  xsanggup  da  duk  umah  sewa  tu..  xsanggup  nak   hadap  muka  kwn  yg  xpenah  menyenangkan  hati  Anis..  
Di  setiap  dOa  Anis,  selalu  jew  Anis  ucap,  semOga  hari-2  akan  datang,  hidup  Anis  akan  tenang  tnpe  kwn  yg  mcm  ni..  Selalu  dOa  supaya  ALLAH  cepatkan  masa  agar  Anis  cepat  habis  study  dkat  pOly  n boley  kuar  dari  dunia  poly  ni..  
Bila  da  kuar  dari  poly,  Anis  xmengharap  bende  yg  besar  pun,  sekadar  cukuplah  kawan-2  yg  penah  sakitkan  Anis  tu  lupakan  Anis  sebab  kalau  ingat  Anis  pOn  sekadar  nak  sakitkan  hati  Anis,  buat  apa  jgk..  Anis  xnak  ingat  diOrang  lg  lps  kuar  pOly  nanti..  
Sejujurnya,  kawan  yg  penuh  drama  sepanjang  Anis  hidup  adalah  kawan  dekat  pOly  n umah  sewa..  Dulu,  masa  skOlah  menengah,  Anis  xpenah  gaduh  dgn  kwn-2  smpai  tahap  mcm  ni..


Anis  xbenci  kwn  Anis..  Anis  sayang  diOrang  dunia  until  akhirat..  diOrang  tetap  kwn  Anis..  tp,  hati  Anis  terlalu  kecewa  dan  sakit  dgn  permainan  dan  sandiwara  diOrang..  Maaf  kwn,  Anis  xterniat  nak  cakap  mcm  ni..  
cukup  lah  kaOrang  tahu  yg  Anis  xnak  punya  kwn  mcm  kaOrang  yg  xpenah  pandai  hargai  pengOrbanan  Orang  lain..  Lega  rasenye  bila  cuti,  duk  rumah..  Da  xperlu  nak  hadap  diOrang..


Anis  sedih  bila  teringat  pasal  kawan..  Nape  kawan  Anis  xsame  mcm  kwn  Orang  lain??  Menyenangkan,  buat  Anis  gembira  saat  Anis  ada  masalah,  bOleh  kongsi  itu  dan  ini..  Ya  ALLAH  !!  Anis  betOl-2  sedih  sgt  kalau  teringat  pasal  kawan..  
Xtaw  da  nak  luah  kat  sape..  Da  xde  tmpt  Anis  nak  luah  melainkan  ALLAH..  Anis  harap  sgt,  Anis  akan  jumpe  kawan  yg  akan  faham  Anis  nanti..  Yg  xkan  buat  Anis  skit  hati.. InsyaALLAH,  Amin..


Comments
6 Comments

6 comments:

  1. Zue faham sangat perasaan sis, tapi sis tak boleh terus murung macam ni. Remember! hidup mesti happy2 slalu, braulah rezeki murah.. bab2 kwan ni.. semua org pasti pernah hadapi dugaan yg sama mcm sis.. so, x pyahlah bersedih hati sangat.. Insyaallah, satu hari nanti mesti sis akan dikurniakan seorang sahabat dunia akhirat. ^_^v LiVe YoUr LiFe To ThE FuLlEsT!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH, amin. terima kasih yee. :')

      Delete
  2. Besela tu..hidup dlm dnia ni xsmua akan sama prangai dgn kite..asalkan kite pham konsep dnia ni InsyaAllah xakan skit ati..ape yg boleh dibuat..layan sj smua kwn wlaupon kdg2 mnyakitkn ati..kdg2 kwan2 pon xsdar mreka tlah mnyakiti kite..yg pnting sekuat mne kite boleh mngawal perasaan..kita yg mengawal perasaan bkn perasaan yg mngawal kite..berdoa la kpd Allah supaya dijumpai kwn yg serasi dgn kite..InsyaAllah..Allah Maha Mendengar doa hamba2nya..Wallahu a'lam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH, amin. harap harap macam tu laa. :')

      Delete
  3. macam sama ja situasi ni dengan kita nie..hmm..ntahlah kwn ni knapa penuh dengan drama..sabar ja yang mampu lakukan saat ni..doakan yg terbaik buat mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee, semoga mereka mendapat hidayah dan kesedaran. Hehehe ! :)

      Delete

Awak!!! TinggaLkan CommeNt KaT Bawah niW yEw . Mekaseh ^_^

TARIKH HARI RAYE ADALAH TIAP-TIAP HARI . SEKIAN :)


Daisypath Anniversary tickers